Chromatone

Printuri de fine art pe suport
HARMAN PROFESSIONAL INKJET BY HAHNEMÜHLE

Two Legends. One paper.

 

Din 2010 HAHNEMÜHLE si HARMAN colaboreaza pentru obtinerea a 7 tipuri de hartie de fine art pentru tehnologia inkjet.

Numele HARMAN are originile in Alfred Hugh Harman ,cofondator al companiei ILFORD in 1879.
HARMAN technology Ltd a preluat productia de materiale alb-negru ale ILFORD in 2005.
Din 2007 produce si hartii speciale pentru tehnologia inkjet,vandute sub numele de HARMAN PHOTO.Experienta acumulata in 130 ani de ILFORD le-a permis sa obtina rezultate exceptionale ale acestor substraturi care amintesc de hartia traditionala folosita in camera obscura.

 

HAHNEMÜHLE este cel mai vechi producator german de hartie fine art,iar numele lor este asociat cu excelenta de mai bine de 400 de ani.

 

Gura targului spune ca hartia(paper base) este produsa la fabrica LANA in Franta de catre HAHNEMÜHLE iar coating-ul este executat de HARMAN.

Caracteristici

Preturi

Hartie Harman

Scanner de film NIKON Coolscan V ED

Scannerul accepta numai negative/pozitive pe format 35 mm.Negativele trebuie sa fie taiate in fasii de minim 2 si maxim 6 cadre.Daca nu aveti filmul gata taiat,il vom taia si-l vom pune in sliver de plastic.

Serviciile gratuite la cerere:

Digital ICE (nu este disponibil cu negativele alb negru)
Cropping
Rotation
Corectie minimala de culoare
CD/DVD

Preturi

Nikon Coolscan

Inramare profesionista.

Ramele foto pe care le oferim sunt de lemn si metal,cu forme simple si elegante.Gama de culori este negrul si wenge pentru cele de lemn si gri pentru cele metalice,insa la cerere se pot comanda si alte nuante sau tipuri de profil.

Passpartout-ul este produs de firma Moorman Karton si-l oferim in varianta standard si museum.Ambele au ph neutru,astfel incat nu vor afecta calitatea hartiei in timp.Varianta museum este acid-free si tamponata cu carbonat de calciu.

Cartonul folosit pentru spatele ramei este Finkarton de culoare crem si dimensiuni maxime 100x200 cm.Pentru dimensiuni mai mari se va folosi foamboard.

Sticla protectoare poate fi de tip float,antireflex si sticla speciala de tip muzeu pentru lucrarile valoroase.Acesta ofera protectie impotriva razelor ultraviloete care in timp altereaza culorile si elimina intr-o mare proportie reflexiile.

Termenul minim de predare este de patru zile,insa acesta se poate prelungi in anumite situatii.

Preturile se vor stabili in functie de dimensiunile ramei,a passepartout-ului si de tipul acestora.

Rama

Protectia printului(coating)


Printurile pot fi acoperite cu un strat de substanta protectoare Hahnemühle Protective Spray (coating) care le va spori semnificativ rezistenta la razele ultraviolete,apa,umezeala si amprente. Acest coating este indicat printurilor care nu vor fi inramate,desi chiar si acestea pot beneficia de rezistenta sporita la razele ultraviolete,umezeala si chiar reducerea efectului de" bronzing".

In cazul panzei(canvas) acesta are si rolul de a preveni deteriorarea tesaturii in momentul montarii.

Preturi

Hahnemühle Protective Spray

 

Corectia de culoare a oricarei imagini este de obicei necesara,chiar daca conversia RAW a fost facuta cu grija sau aparatul a reusit sa redea culorile cu fidelitate.

Micile corectii pot avea un impact mare asupra calitatii imaginii mai ales ca,de cele mai multe ori,fara o analiza colorimetrica a celor mai importante elemente (cer,iarba,piele etc) si in lipsa unei referinte,imaginile pot suferi de 'color cast'-dominanta de culoare.

Sunt situatii cand aceste dominate de culoare reprezinta intocmai vointa artistului,caz in care se va interveni pe alte caracteristici ale imaginii.

 

Corectie de culoare

 

Exista nenumarate moduri de a transforma imaginea digitala in alb-negru.

Prin colaborare putem face aceasta conversie mai bine decat orice procedura automatizata.

! Pentru a previzualiza pe monitor (softproofing) rezultatul in print alb-negru,oferim un profil de culoare special construit care poate fi descarcat pentru fiecare tip de substrat in parte.Detalii aici.

 

Custom B&W

 

Retusul digital nu se limiteaza doar la corectiile aplicate corpului uman.De exemplu se poate imbunatati o imagine incarcata cu elemente inutile si nedorite,cum ar fi linii/cabluri telefonice sau se poate modifica culoarea unui obiect etc.

Preturi

Retusare

 

In afara etapelor mentionate mai sus,pentru finalizarea cu succes a imaginii mai trebuiesc stabilite si strategiile legate de rezolutia fisierului in functie de dimensiunile printabile,de nivelul si tipul de sharpness(acutanta) si marginile printului.

Mai multe detalii puteti accesa aici.

 

Pregatire print