Chromatone

 

 

Canon iPF 8300harman Gloss Baryta

Canon imagePROGRAF 8300 este una dintre cele mai bune imprimante de fine art din lume,castigatoare a premiului de excelenta BERL( Business Equipment Research and Test Laboratories) la categoria imprimantelor de format mare .

Anuntata in martie 2010 la WPPI (Wedding & Portrait Photographers
International) Canon imagePROGRAF 8300 foloseste un nou set de cerneluri LUCIA EX,a caror noua formula permite obtinerea de rezultate exceptionale ale calitatii imaginii si durabilitatii.Organismul independent Wilhelm Imaging Research a testat rezistenta in timp a culorilor,rezultatul putand fi descarcat de aici.


Color Gamut - In ceea ce priveste spatiul de culoare(color gamut),cernelurile LUCIA EX pot reproduce cu apoximativ 20% mai mult decat cele 12 culori ale imprimantelor iPF anterioare.

12 culori

Fara bronzing si metamerism - Bronzing este acel luciu irizat care apare atunci cand printul este privit dintr-un unghi(de obicei mare)care reflecta lumina.Canon a reformulat si algoritmii de amplasare a punctelor de cerneala pentru a minimiza acest efect,reusind sa obtina cel mai eficient rezultat dintre toate imprimantele de fine art. Acest rezultat este un real beneficiu mai ales pentru printurile alb negru.

Canon iPF 8300 a fost deasemenea optimizat pentru a preveni metamerismul ( culorile vazute intr-o anumita sursa de lumina pot avea cu totul alta aparenta in conditii diferite de iluminare-de exemplu relatia intre culorile unei fotografii vazute in lumina incadescenta este diferita de cea a luminii fluorescente etc).

 

Suport Adobe CMM - Canon a dezvoltat un plug-in de Photoshop care foloseste BPC(Black Point Compensation).BPC este o componenta Adobe CMM folosita in conversia culorilor intre diferite spatii de culoare(negrul din spatiul sursa este mapat in negrul absolut al spatiului de culoare destinatie) si este foarte important pentru conversiile colorimetrice(Rendering Intent:Relativ Colorimetric) si softproofing.

 

16 bit - Canon iPF 8300 este singura imprimanta care permite folosirea imaginilor in format 16 bit prin intermediul Print Plug-in de Adobe Photoshop.

harman Gloss Baryta

i1 Pro este poate cel mai folosit instrument de calibrare si profilare folosit de laboratoarele de print digital.

Acest instrument de precizie este folosit pentru profilarea monitorului si pentru generarea in-house a profilelor de culoare pentru toate tipurile de substrat.

harman Gloss Baryta

Statia este folosita pentru vizualizarea printurilor pana la format A3+ in lumina standard 5000 Kelvin( ISO 3664:2009 ).

Caracteristici principale:

•foloseste tuburi fluorescente JUST daylight 5000 pro Graphic.

•anti-reflexie si anti-glare.

•iluminare constanta pe intreaga suprafata.

 

 

harman Gloss Baryta
NEC Spectraview este un model LCD high-end widescreen folosit in aplicatiile grafice unde acuratetea culorii este critica-fotografie digitala, graphic design si pre-press. Saptiul de culoare reprezinta 107% din AdobeRGB,iar calibrarea si profilarea se fac pe 12 bit hardware cu ajutorul softului propietar.
Acest tip de profilare asigura cea mai buna randare a tonurilor pe tot traseul spectrului ,detalii chiar si in zonele cele mai intunecate ale imaginii si garantia unui softproof cat mai exact.