Chromatone

Este poate cel mai sigur sistem de security-of-ownership pentru lucrarile de fineart.
Este o metoda care stabileste fara echivoc proprietatea si autenticitatea unei lucrari,utila pentru asigurari,arhivare si pentru a descuraja orice forma de plagiat.

Sistemul consta intr-un certificat din hartie cu aspect manual(mould made) cu margini neregulate(deckle edge) avand watermark Hahnemuhle si fibre de securitate fluorescente.In acest certificat se pot scrie toate detaliile legate de print si de artist,inclusiv o imagine a lucrarii respective.O holograma inseriata cu numar unic este atasata de certificat si a doua holograma,identica,este lipita pe spatele lucrarii de arta.

Orice tentativa de indepartare a acestei holograme va lasa o urma si va distruge numarul serial.

Aceasta combinatie intre certificat si holograma asociata va asigura unicitatea fiecarei lucrari in parte.

 

In completarea acestui proces,artistul sau studioul pot inregistra lucrarile la Central Certificates of Authenticity Registry  www.myartregistry.com. Acesta este un serviciu gratuit al Hahnemuhle FineArt Company care,in acest fel,ofera comunitatii artistice o modalitate de a-si inregistra public lucrarile de arta.

Inregistrarea poate fi folosita atat pentru lucrarile vandute din editia limitata,cat si pentru cele care asteapta sa fie vandute.
Astfel,inregistrarea se poate dovedi si un instrument valoros in vanzarea lucrarilor.



Locatie